Wijzigingen SKAL

Ondanks dat de titel wijzigingen SKAL aangeeft, valt het mee wat SKAL heeft gewijzigd in 2023.
Vooral begin 2022 zijn wijzigingen geïntroduceerd die nu worden gehandhaafd.

Er moet een heldere omschrijving van het bedrijf en de activiteiten komen. En de verplichting om het KVK-nummer aan te geven. Ook wordt gevraagd naar de (juridische) bedrijfsstructuur.

Bij de bedrijfsstructuur is het doel te schrijven hoe het bedrijf is opgebouwd. In een visuele vorm moet worden vorm gegeven hoe de hoofdvestiging zich verhoudt tegen nevenvestigingen. Als voorbeeld:

Besteed je diensten* uit die invloed hebben op het product dan moeten deze worden toegelicht.

*Denk aan opslag, vervoer, ompakken, etc.

Traceerbaarheid: Traceerbaarheid van producten is voor voedingsmiddelen al een tijd zeer belangrijk. Wanneer er mogelijk een probleem is met een grondstof of een eindproduct moet dit kunnen worden getraceerd om zo een boodschap aan de consument of afnemer af te geven of mogelijk over te gaan tot een risico waarbij producten van de markt worden gehaald. Nu is bij SKAL ook financiële traceerbaarheid belangrijk. Dit is belangrijk om te kunnen onderbouwen hoe de financiële stroom is gegaan. Dit moet beschreven staan In de procedure traceerbaarheid.

Natuurlijk zijn er vele punten meer die worden beoordeeld en net zo belangrijk zijn om te beschrijven. Kijk hiervoor op de site van SKAL (Certificering – kies de sector van toepassing voor de activiteiten van het bedrijf) of wendt u tot uw dienstverlenende adviseur.

BAST KWALITEITSBEHEER

Bast Kwaliteitsbeheer startte in 1997 vooral als een regionale dienstverlener. Naast een landelijke dekking (we hebben klanten in alle provincies van Nederland) opereren we sinds een aantal jaar ook internationaal met opdrachtgevers in Zwitserland, Portugal, Wit-Rusland, Litouwen, Rusland, Uruguay, Oekraïne en Taiwan.
Voor Bast Kwaliteitsbeheer is dit mede tot stand gekomen door het netwerk wat in de afgelopen jaren is opgebouwd.

SOCIAL MEDIA

Deel uw gedachten en ideeën met ons en doe een stap voorwaarts in kwaliteit.

 

CONTACT

Krimweg 74A
7351 AW Hoenderloo
Nederland
info@kwaliteitsbeheer.nl
+ 31 6 252 31 701

KVK: 58470697

Algemene voorwaarden