3-delige Verdiepingstraining Voedselveiligheid

Vergroot uw competentie en doe mee!

In 2022 startten we met de opleiding ‘’KWALITEITSCOÖRDINATOR OP BASIS VAN COMPETENTIE’’ 

Dit was bedoeld voor de geïnteresseerde, maar (nog) niet opgeleide spil in het kwaliteitsnet, die we daarmee de basisbeginselen mee wilden geven om uiteindelijk als kwaliteitsmanager in de praktijk te kunnen eindigen. 

Er gaven zich 10 bedrijven op, en uit die groep van deelnemers kwam vervolgens ook het verzoek om verdieping op 3 specifieke onderdelen.

Waar certificeringsnormen steeds de eis stellen om te verbeteren, zetten wij dit (zonder harde verplichting uiteraard) zelf ook door in 2023. We hebben een 3-delige verdiepingstraining ontwikkeld met partners uit ons netwerk.


We bieden deze verdiepingstraining niet alleen aan de cursisten van de 8-delige serie uit de basisopleiding aan. Ook andere leden van kwaliteitsteams binnen onze klantenkring of netwerk kunnen aansluiten. 

De inhoud van de training zal bestaan uit drie sessies, waarbij we dieper ingaan op de volgende onderwerpen:

Sessie 1

13 september 2023

Gegeven door Allergenen consultancy op de locatie van het Culinair Technologisch Centrum in Hoenderloo

Deze dag wordt er gekeken naar allergenenbeheer, inschattingen over kruisbesmetting, verplichtingen vanuit wetgeving en trends die er te verwachten zijn.

Allergenen kunnen voor personen met een allergie (levens)gevaarlijk zijn. Voedselonveilige situaties met allergenen zijn de nummer 1 recall reden in Nederland (in 2022 was 35% van de recalls te linken aan allergenen). 
Dit wegens verkeerde etikettering en (mogelijke) kruisbesmetting.

Sessie 2

 27 september 2023

Bij Nutrilab in Giessen

Hierbij wordt inzicht gegeven in monstername (grootte van zowel het monster als de steekproef), analysemethoden en nauwkeurigheid en uitslagen (toleranties en overschrijdingen). 
Bij het programma hoort een rondleiding waarbij apparatuur inclusief innovaties worden getoond. De sessie geeft kennis over hoe zo goed mogelijk een representatief resultaat wordt verkregen. 
Ook data beheer als hulpmiddel (zoals de online omgeving Weblims) en de praktische toepasbaarheid voor het bedrijf komen aan bod, naast de vragen/casussen die de deelnemers zelf meenemen.

SESSIE 3

11 oktober 2023

Bij het Culinair Technologisch Centrum in Hoenderloo

We gaan dieper in op de GIRA (gevaren-inventarisatie en risico analyse). Dit is de basis voor elk beheerssysteem. Door een beter inschatting van kans x effect, gebaseerd op de kennis vanuit sessie 1 en 2 t.a.v. uw producten en processen, wordt deze nog meer maatgericht. 

En beter verklaarbaar voor zowel NVWA als andere audits (klanten en certificerende instanties). 
De sessie kan ook direct worden meegenomen in lopende certificeringstrajecten als uitgebreide validatie (verplichte certificeringseis) om jaarlijks bij GFSI certificeringen te kunnen tonen. 

Praktische informatie op een rijtje:
Data: 13-09 in Scherpenzeel/27-09 in Giessen/11-10 in Hoenderloo

Tijd: elke sessie start om 11.00 uur tot 16.00 uur en is inclusief een lunch. Zo proberen we fileleed te voorkomen. 
Kosten: € 585,00 exclusief BTW 
Opgave: aanmelden kan via mail aan secretariaat@kwaliteitsbeheer.nl

BAST KWALITEITSBEHEER

Bast Kwaliteitsbeheer startte in 1997 vooral als een regionale dienstverlener. Naast een landelijke dekking (we hebben klanten in alle provincies van Nederland) opereren we sinds een aantal jaar ook internationaal met opdrachtgevers in Zwitserland, Portugal, Wit-Rusland, Litouwen, Rusland, Uruguay, Oekraïne en Taiwan.
Voor Bast Kwaliteitsbeheer is dit mede tot stand gekomen door het netwerk wat in de afgelopen jaren is opgebouwd.

SOCIAL MEDIA

Deel uw gedachten en ideeën met ons en doe een stap voorwaarts in kwaliteit.

 

CONTACT

Krimweg 74A
7351 AW Hoenderloo
Nederland
info@kwaliteitsbeheer.nl
+ 31 6 252 31 701

KVK: 58470697