Trainingen door Quality Compass

In onze eerdere nieuwsbrieven hebben we al geschreven over de opstart en uitbreiding van activiteiten in het Culinair Technologisch Centrum. Die worden georganiseerd door Quality Compass onze kennisbank binnen Kwaliteitsbeheer. Daar leggen we de focus op het trainen van professionals voor kwaliteitswerk en het verdiepen van specifieke actuele thema’s die spelen in het uitdagende kwaliteit vak.

De afgelopen jaren hebben we onze missie om kennisinstrumenten in te zetten voor kwaliteitsborging op diverse wijzen vormgegeven. Eerst was het vooral op locatie van opdrachtgevers in kleine of meer uitgebreide teams. Deze zijn veelal heel gericht op punctuele basis kennis voor hygiëne en voedselveiligheid.

Meer en meer is er aandacht nodig om aantoonbaar een cultuur te kweken waarbij elk teamlid doodrongen raakt en bijdraagt aan voedselveilige processen. Voor Team building kan hier voedselveiligheidstraining worden aangevuld met een kookworkshop hier op locatie (met mogelijk uw producten in de hoofdrol).

Op onze natuurlijke locatie in Hoenderloo is vorig jaar de eerste editie van de 8-delige OPLEIDING KWALITEITSCOÖRDINATOR OP BASIS VAN COMPETENTIE afgerond. Intussen is in het najaar met een enthousiaste nieuwe groep een nieuwe reeks gestart.


Mooi is te zien dat de eerste resultaten van opgedane kennis direct toepasbaar en zichtbaar bleken tijdens onaangekondigde audits.


Interactie staat centraal en vanuit de eerste groep ontstond ook behoefte aan onderwerpen met meer verdieping waarbij we, in samenwerking met een toonaangevend laboratorium en een specialist op het gebied van allergenen 3 opvolgende sessies hebben georganiseerd in september en oktober 2023.

Op onze agenda staan inmiddels ook 2 interne audit trainingen op 22 januari en 17 april, een uitgelezen kans om uw kennis te verdiepen, aantoonbaar opgeleid te zijn om audits uit te voeren en meer zeker te zijn bij onaangekondigde audits/ inspecties.

We hebben de samenwerking met andere opleidingsinstituten ook weer opgepakt. Zoals met Schulten Opleidingen / Certificeringen uit Enschede en JobTrans uit Genemuiden. Daar verzorgen we als specialist lesdelen op het gebied van voedselveiligheid en diervoederveiligheid.


Ook gaan we verder met de ontwikkeling van (digitale) lesmethoden. En een serie in het Engels (op verzoek van verschillende opdrachtgevers die op dit moment geen Nederlandstaligen kunnen aantrekken).


Het samenkomen van diverse bedrijven, het presenteren van nieuwe inzichten en het bespreken van actuele wet- en regelgeving hebben gezorgd voor een uiterst leerzaam 2023, zowel voor cursisten als trainers. Met enthousiasme kijken we uit naar een nog meer leerzaam 2024!

UP