NUTRI-SCORE

Hedendaags zijn er op consumentenverpakking en websites (steeds meer) logo’s te vinden, elk met hun eigen betekenis, reden of functie. Soms is het voor de consument moeilijk onderscheid te maken tussen deze verschillende logo’s en hun betekenis ervan. Daarom is er vanuit Frankrijk door onafhankelijke wetenschappers de NUTRI-SCORE opgesteld. In een ogenwenk kan de consument (onafhankelijk) zien of de keuze past in een ’gezond’ eetpatroon. Dit gebeurt door middel van een kleurschaal en een score van A tot E, van goed tot slecht.

Een NUTRI-SCORE wordt berekend aan de hand van de voedingswaarde waar positieve en negatieve producteigenschappen worden meegerekend. Positieve eigenschappen zijn o.a. vitamines, mineralen en eiwitten. Negatieve eigenschappen zijn hoge hoeveelheid zout, vet of suiker.

Op het moment mag de NUTRI-SCORE niet gebruikt worden omdat het niet strookt met de Nederlands voedingsadviezen (gebaseerd op de Schijf Van 5). De producten die je nu tegen komt met het onderstaande logo zijn geïmporteerd of een pilot van bijvoorbeeld een supermarkt.

In de toekomst zal de Nutri-Score steeds meer op verpakking komen, met de verwachting ook in Nederland. Hoelang dit zal duren is momenteel nog onbekend.

Voorbeeld van een goede NUTRI-SCORE

BAST KWALITEITSBEHEER

Bast Kwaliteitsbeheer startte in 1997 vooral als een regionale dienstverlener. Naast een landelijke dekking (we hebben klanten in alle provincies van Nederland) opereren we sinds een aantal jaar ook internationaal met opdrachtgevers in Zwitserland, Portugal, Wit-Rusland, Litouwen, Rusland, Uruguay, Oekraïne en Taiwan.
Voor Bast Kwaliteitsbeheer is dit mede tot stand gekomen door het netwerk wat in de afgelopen jaren is opgebouwd.

SOCIAL MEDIA

Deel uw gedachten en ideeën met ons en doe een stap voorwaarts in kwaliteit.

 

CONTACT

Krimweg 74A
7351 AW Hoenderloo
Nederland
info@kwaliteitsbeheer.nl
+ 31 6 252 31 701

Dutch NL English EN