Bakkerij-1

Bakkerijen en Graanverwerking

Een hulpvraag van een bakker was de aanleiding om Bast Kwaliteitsbeheer te beginnen.
De voedselveiligheidswetgeving op het gebied van HACCP, die vanaf 1995 verplicht werd, vroeg om de nodige deskundigheid van ondernemers. Vele bakkerijen, met uiteenlopende specialismen in brood en banket, hebben we kunnen ondersteunen in certificeringstrajecten voor FSSC 22000, IFS en BRC naast geldende wet- en regelgeving. Ook toeleveranciers in de keten in de vorm van molenaars en graanverwerkers.

Vlees en vis

Rian Bast (oprichter Bast Kwaliteitsbeheer) is als scholier gestart met kwaliteitswerk in een haringfileerderij. Bast Kwaliteitsbeheer ondersteunt diverse bedrijven in de verwerking van dierlijke producten. Van zalmrokerijen, mosselverwerkers tot diverse verse vis fileerderijen en van worstrokerijen tot producenten van delicate jus (gebaseerd op beenderen). Daarbij speelt in deze sectoren dat specifieke EG verplichtingen van toepassing zijn die bepalend zijn voor de inrichting van een bedrijf. En ook zijn er verplichtingen specifiek voor traceerbaarheid en etikettering vereist. Verder gelden er regels voor uitvalproduct van dierlijke oorsprong, hetgeen vraagt om de juiste behandeling.

food-photographer-david-fedulov-DL4nwJFNGOs-unsplash
mehrshad-rajabi-P7MkoYvSnLI-unsplash

Zuivel

De derde klant die in 1995 nodig was om een bedrijf te kunnen starten was een kaasraspproducent.
Bedrijven die melkproducten verwerken hebben ook te maken met specifieke EG verplichtingen waar eerder over is gesproken (zie Vlees & Vis). Onder zuivelaars hebben we ijsfabrieken, kaassnackproducenten en weipoederverwerkers als klant maar ook handelaren in zuiveldranken, boter en kaas. We ondersteunen deze bedrijven bij EG erkenningen en de certificering naar FSSC22000, IFS en BRC.

AARDAPPEL, GROENTE EN FRUIT

In deze sector begeleiden we verpakkers van onverwerkte groenten en fruit maar ook snijderijen die panklare producten produceren, mixen voor salades en verwerkers van knoflook en uien specialiteiten. Een dynamische branche die sterk wordt beïnvloed door de (kwaliteit) van toelevering. Verschillende bedrijven begeleiden we van land tot tand bij Global Gap, IFS, FSSC22000, Biologische wetgeving en on the way to planetproof.

AGF

Noten, zaden en zuidvruchten

De sector die noten, zaden en zuidvruchten verhandelen en verwerken vormt een specifieke groep. De varianten zijn divers doordat deze rauw worden verhandeld maar ook  o.a. in repen zijn verwerkt en worden gebakken. Dit kunnen consumptie artikelen zijn maar ook halffabricaten bestemd voor bijvoorbeeld bakkerijen en muesli makers. Naast de risico’s in de grondstoffen zijn er ook door de bewerkingen voedselveiligheidsgevaren die moeten worden ingeschat en geborgd. We begeleiden zowel importeurs, groothandelaren en verwerkers om aan Europese en nationale eisen te kunnen voldoen en certificeringen voor FSSC 22000 en IFS te behalen en behouden.

KRUIDEN, SPECERIJEN EN SAUZEN

In onze klantenkring zijn er diverse ondernemers die kruiden en specerijen verhandelen en verwerken tot sauzen, salsa’s, mosterd, tapenade en chutneys.  De uitdaging ligt bij handelaren die kruidachtige bladeren, stengels (kruiden) en zaden, bloemvruchten en wortels (specerijen) importeren van buiten de EU. In het RASFF systeem is te zien dat het belangrijk is om met betrouwbare leveranciers zaken te doen. En  een strikt analyseprogramma op basis van infoblad 64 te hanteren. We begeleiden in deze branche bedrijven voor certificering op basis van BRC, IFS en FSSC 22000 voor zowel handelaren, groothandelaren en productie.

nikoli-afina-e9dULuKmZTA-unsplash
Schermafbeelding 2022-02-14 om 19.39.15

Snacks/ Gemaksvoeding

Net als bij de drankensector is ook de branche van snacks en gemaksvoeding zeer uiteenlopend. Hieronder vallen maaltijdvervangers die volledige plantaardig zijn of waar ook melkeiwitten in zitten. Ook lahmancuns waarin groenten en vlees zijn verwerkt vallen hieronder, naast snacks op basis van groenten en fruit. We begeleiden bedrijven die FSSC 22000, IFS en BRC zijn gecertificeerd.

Dranken

In deze technologie hebben we opdrachtgevers die non-alcoholische dranken produceren (zoals  kombucha en groentesappen), koffie branden en thee verpakken. Maar ook bierbrouwerijen en verwerkers van cacao  behoren tot onze klantenkring. We begeleiden in deze branche bedrijven op het gebied van BRC Broker en FSSC 22000 certificeringseisen en daarnaast uiteraard de ondersteuning om te voldoen aan wettelijke verplichtingen en biologische verordeningen.

Brouwerij_dranken
Supplementen 2

Voedingssupplementen

Voedingssupplementen zijn producten die een aanvulling vormen op de dagelijkse voeding.
We hebben klanten die diverse soorten supplementen produceren en/of verhandelen zoals pillen, poeders, druppels, capsules of drankjes.
Specifieke wetgeving voor claims en het aantonen van werkbare stoffen (in aangegeven concentratie) vormen uitdagingen, naast de certificeringen die een aantal van onze klanten onderhouden om de zorg voor kwaliteit en voedselveiligheid aan te tonen in een certificaat.

BAST KWALITEITSBEHEER

Bast Kwaliteitsbeheer startte in 1997 vooral als een regionale dienstverlener. Naast een landelijke dekking (we hebben klanten in alle provincies van Nederland) opereren we sinds een aantal jaar ook internationaal met opdrachtgevers in Zwitserland, Portugal, Wit-Rusland, Litouwen, Rusland, Uruguay, Oekraïne en Taiwan.
Voor Bast Kwaliteitsbeheer is dit mede tot stand gekomen door het netwerk wat in de afgelopen jaren is opgebouwd.

SOCIAL MEDIA

Deel uw gedachten en ideeën met ons en doe een stap voorwaarts in kwaliteit.

 

CONTACT

Krimweg 74A
7351 AW Hoenderloo
Nederland
info@kwaliteitsbeheer.nl
+ 31 6 252 31 701

KVK: 58470697

Algemene voorwaarden