VIDA RIJSTTAFELPRODUKTEN:

Vida Rijsttafelprodukten startte in 1981 met het bereiden van oosterse sauzen, kruidenmixen (boemboes), roerbaksauzen en tempeh. Door de Indonesische afkomst wordt ook nu nog gewerkt met traditioneel oosterse recepturen.

Daarnaast zijn met diverse afnemers vele nieuwe productievarianten ontwikkeld, waarbij de kennis van technieken en ingrediënten tot vele nieuwe smaaksensaties en private label merken heeft geleid. Het bedrijf moest door de groei al 2 keer verhuizen en is sinds mei 2017 gevestigd in een nieuw bedrijfspand. Nu kan in een nog betere en ruimere situatie de productie en opslag worden uitgevoerd. Met een meer logischere routing.

Ook is het bedrijf hiermee klaar voor de nieuwe generatie die meer en meer betrokken wordt bij de ontwikkeling van het bedrijf.

PROJECT:

Bast Kwaliteitsbeheer is begonnen met de ontwikkeling van een systeem dat aan overheidsregels moest voldoen. Al snel volgde een HACCP-certificering. Daarna volgde een BRC Food-certificering.

In het nieuwe pand is gekozen om de GFSI-standaard FSSC22000 te implementeren.

Samen met het management vormen we het voedselveiligheidsteam en begeleiden ook de certificeringen voor voedselveiligheid en biologische certificering. Intern trainen we zowel het management- als productieteam.