TEBOZA BV:

Teboza staat voor 100% Asparagus en is een familiebedrijf dat al generaties lang asperges teelt en vermarkt. Ook is er een specialisatie in de opkweek en ontwikkeling van nieuwe aspergerassen. Deze veredeling is in de vorm van kennis verspreiding en plantenverkoop een volwaardig bedrijfsonderdeel.

De unieke positie van Teboza heeft ertoe geleid dat de organisatie de hele aspergeketen in eigen hand heeft en daarmee ook de borging van kwaliteit en voedselveiligheid.

De focus voor de toekomst ligt op de introductie van nieuwe aspergerassen en de ontwikkeling van nieuwe teelttechnieken en -methoden, die bijdragen aan een hoger teeltrendement. Dit alles gebeurt met passie en liefde voor asperges; dat is en blijft de basis!

Teboza vooraanzicht
Teboza Bast kwaliteitsbeheer
Teboza Bast Kwaliteitsbeheer
Teboza Bast Kwaliteitsbeheer

PROJECT:

Bast Kwaliteitsbeheer staat het operationeel en managementteam in bij in de continue ontwikkeling van de verschillende certificeringsvarianten binnen het bedrijf. Het eenduidige systeem is gericht op duurzaamheid, kwaliteit en voedselveiligheid.

Het systeem is gericht op de volgende certificeringen:
Voor teelt en sortering: Global Gap en GRASP. Voor verwerking -waaronder schillen en verpakken-: FSSC22000. Voor duurzame teelt en verwerking: Biologische certificering en Milieukeur eisen.
Het bedrijf ondergaat al jaren een groei. Daarin heeft Bast Kwaliteitsbeheer kunnen adviseren bij aan- en nieuwbouw en herinrichting.