OVER ONS

Rian Bast
Directeur
Als directeur van een kleine onderneming ben ik niet alleen verantwoordelijk voor de consultancy en opleidingstrajecten maar ook voor het contact met de klant, marketing, planning, administratie etc. Kortom, alles wat nodig is om een bedrijf te runnen. Uiteraard werk ik ook voortdurend aan de opbouw en uitbreiding van mijn eigen kennis en competentie.

Wie zijn wij en wat doen wij?

Missie:
Bast Kwaliteitsbeheer draagt bij aan oplossingen voor kansrijke initiatieven en unieke bedrijfssituaties met vraagstukken over voedselveiligheid, diervoederveiligheid en duurzaamheid.

Wij vertalen samen met u de complexe wereld van interne organisatie, wet- en regelgeving, certificeringsnormen en klanteisen naar maatgerichte beheerssystemen en opleidingsprogramma’s.

Kennis is de sleutel
Voedselveiligheid, diervoederveiligheid en duurzaamheid leeft alleen bij betrokkenen als zij er de zin van inzien. Kennisoverdracht en heldere communicatie is essentieel voor het behalen van succes, het ontwikkelen van talent en het voortdurend zoeken naar verbeteringen op deze vlakken.  We zetten daarvoor onze actuele kennis en interpretatie van normeisen en wetgeving in.

Kernwaarden:
Wij vullen uw organisatie aan als een bevlogen, opmerkzaam, dynamisch
teamlid dat empathisch, vooruitziend en met inzicht meewerkt aan uw doelen.

De start van Bast Kwaliteitsbeheer
In 1997 startte Rian Bast, naast zijn studie, Bast Kwaliteitsbeheer. De eerste jaren combineerde hij het kleinschalige adviesbureau met een parttimebaan als docent levensmiddelentechnologie.

Intussen hebben we onze dienstverlening uitgebreid van advies- en opleidingsprogramma’s tot aan de uitvoer van audit- en inspectie-opdrachten en onafhankelijke bedrijfsbeoordelingen.

Ook voeren we ons werk internationaal uit met opdrachtgevers uit o.a. Zwitserland, Portugal, Wit-Rusland, Litouwen, Rusland, Uruguay, Oekraïne en Taiwan. Bast Kwaliteitsbeheer is haar loyale netwerk erg erkentelijk voor de beste aanbevelingen die je kunt krijgen: mond-tot-mondreclame.

Om opdrachtgevers en klanten zo compleet mogelijk te kunnen bijstaan, werken we daarnaast samen met betrouwbare partners als kennisinstituten, laboratoria, arbo en milieudeskundigen en certificerende instellingen.

Rian Bast: “Bedrijven hebben vaak een harde doelstelling om gecertificeerd te geraken. Dat doel halen kan belangrijker lijken dan de weg ernaartoe. Het voelt dan als de kroon op het werk als de organisatie tijdens het traject zelf bemerkt dat er meer structuur in het werken ontstaat, de kennis over het eigen proces en producten toeneemt en er zichtbare verbeteringen binnen de organisatie opvallen. En dit ook wordt uitgestraald naar klanten en het overige netwerk. Je kunt wel van tevoren zeggen dat aandacht voor kwaliteit leidt tot doelmatiger werken en een effectiever gebruik van grondstoffen, energie en mensen. Maar als het kwartje echt valt, is pas echt winst behaald. Daarom zoeken we ook zoveel mogelijk naar integratie van meerdere zorggebieden binnen één beheerssysteem voor het bedrijf.”

Gerrit den Besten
Projectcoördinator
Eerst kwaliteit, dan kwantiteit. Een veel gehoorde opmerking in de levensmiddelenbranche, maar in hoeverre kunnen we daar altijd aan voldoen? Bast Kwaliteitsbeheer staat u bij in uw streven naar kwaliteit en voedselveiligheid. Met mijn ervaring in de zuivel en zuigelingenvoedingen en ruime ervaring met HACCP, BRC, FSSC-22000 en GMP+ certificeringen, ben ik u van dienst bij het implementeren en onderhouden van uw kwaliteitssysteem. Wellicht tot ziens!

BEVLOGEN

Vanaf de start van een project merkt u dat wij een actief lid van uw team worden. Met accurate kennis voor het kwaliteitswerk waar u voor ons inschakelt. Ook binnen onze eigen organisatie maken we optimaal gebruik van elkaars ervaring, talenten en kennis.

OPMERKZAAM

Veel van onze klanten verzoeken ons met ‘vreemde’ ogen hun bedrijven te beoordelen. Zonder een goede en volledige vergelijking te maken tussen interne voorwaarden, wettelijke eisen en certificeringsstandaarden zijn verbeteringen en noodzakelijke aanpassingen moeilijk vast te stellen. Observeren, evalueren, concluderen, communiceren en optimaliseren zijn logische onderdelen in onze werkwijze op basis van auditvaardigheden en ruime ervaring en kennis van de totale keten.

DYNAMISCH

Onze klantenkring schakelt ons in als verlenging van hun kwaliteitsteam. Onze dynamiek herkent u in de maatgerichte aanpak afgestemd op uw begeleidingsbehoefte. Sommige klanten willen dat we alle kwaliteitstaken coördineren. Anderen vragen ons om periodieke ondersteuning van de eigen kwaliteitsmanager. Daarnaast herkent u ons ook in het feit dat we in alle sectoren in de voedingssector inzetbaar zijn. Van vis, vlees, zuivel tot graan en groenten. En zowel verwerking, logistiek tot import en export.