NIEUWSBRIEF

Wilt u op de hoogte blijven van onze Koers op Kwaliteit? Schrijf u dan in voor de nieuwbrief.

* verplicht veld
Kwaliteitsbeheer

RECENTE BERICHTEN

Global Food Safety Initiative (GFSI)

In de vraag naar begeleiding bij certificeringstrajecten klinkt steeds vaker dat het doel is een ‘GFSI geaccepteerde certificaat’ te behalen.
Wat is nu eigenlijk GFSI en wat is hun invloed op de inhoud van de certificeringsstandaarden?

Allergenen

Allergenen zijn zeer gevaarlijk en soms zelfs fataal voor mensen met een allergie voor de betreffende stof. Bedrijven in de levensmiddelensector moeten besmetting met allergenen voorkomen.

Kwaliteit onderweg
In dit terugkerende nieuwsbriefonderwerp delen we persoonlijke ervaringen met u.
In deze eerste aflevering geeft Gerrit een inkijkje in Kwaliteit Onderweg.

Opleiding Kwaliteitscoördinator

Regelmatig vragen onze klanten of wij iemand weten voor de afdeling kwaliteit. Of welke opleiding tot kwaliteitsmanager geschikt is. Veel opleidingen zijn algemeen. Kwaliteitsmanager binnen de voedingssector vraagt meer en vaak groei je naar een dergelijke functie toe. Met de opleiding Coördinator voor kwaliteit op basis van Competentie bieden wij een gedegen handvat.

FSSC-22000: van versie 5 naar versie 5.1

In 2020 is bij alle FSSC-22000 gecertificeerde bedrijven versie 5 van de norm geïmplementeerd. Inmiddels is er alweer een nieuwe normversie uitgebracht: versie 5.1. Reden van aanpassing is dat de norm in lijn is gebracht met de eisen die de GFSI aan voedselveiligheidsnormen stelt.

Bedrijfscultuurplannen: GFSI-standaarden en de wettelijke regeling

Wetgeving en ook certificeringsnormen stellen in toenemende mate dat er een bedrijfscultuur moet heersen gericht op kwaliteit, voedselveiligheid en/of diervoederveiligheid. Naast dat dit voor gezondheid en veiligheid in het werken ook verplicht is..

GMP+: nieuwe opzet van de standaarden

Op 1 maart 2021 is het nieuwe certificatieschema van GMP+ Feed gepubliceerd op de website www.gmpplus.org. Afgelopen jaar is dat mogelijk al ter sprake gekomen tijdens de audits.

Ethyleenoxide in producten uit India

De aanwezigheid van te hoge concentraties ethyleenoxide in sesamzaden uit India is in 2020 aan het licht gekomen. Ook u heeft hier wellicht mee te maken gehad en schade van ondervonden?