Kwaliteit Onderweg

Oktober 2021
Bijna 25 jaar geleden begon ik vrij pardoes als adviseur voor voedselveiligheid. Met dezelfde drijfveer die ook nu nog aan de basis staat van onze adviezen voor het koersen op kwaliteit.
Waar we kunnen, willen we u ondersteunen. Waar het ons ontbreekt aan kennis, gaan we op zoek naar aanvulling vanuit ons netwerk.

Het was de vrijpostigheid van mijn moeder die indertijd zorgde voor mijn 3e klant en daarmee het decreet voor de start van mijn bedrijf.
Dat is inmiddels 24 jaar geleden. We hebben voor dit heugelijks veel in petto, inclusief de opening van onze multifunctionele locatie in Hoenderloo in ons jubileumjaar.
In ons Culinair Technologisch Centrum zal veel te proeven zijn en de invulling van festiviteiten zal -naast aangenaam- ook nuttig zijn.
We willen voor zowel de sector diervoederveiligheid als voedselveiligheid korte seminars aanbieden.

De schat aan ervaringen is talrijk. Energieke starters vol bravoure. Warme familiebedrijven, ambitieuze groeiers. Ik zeg vaak dat ik er boeken vol over kan schrijven.
Over zoveel boeiends, verfrissends, sensationeels, smaakvols en vernieuwends.
Want naast de tomeloze passie voor hun producten en kundigheid bij de processen waardeer ik de persoonlijke ontmoetingen het meest.

Dat blijkt ook uit de veelal duurzame relaties die we jarenlang onderhouden met klanten. En dat wij onze groei ook vooral te danken hebben aan mond-tot-mond promotie.
Bij deze ook een enorme blijk van waardering voor ons netwerk namens ons hele team.
Dank voor het vertrouwen. En … op naar nog beter. Waarbij smaak en beleving de boventoon voert.

Het arsenaal en de wirwar aan wet- en regelgeving kan bombastisch overkomen.
We zullen proberen om deze te ontrafelen en samen met u praktisch toe te passen naar nut en noodzaak.
Voorop staat onze insteek qua kwaliteitswerk. Dit moet eenvoudig, eenduidig doch compleet zijn.

———-

In ons Culinair Technologisch Centrum komen meer dan 25 jaar aan verschillende activiteiten samen.
Een Kwartier voor kwaliteitswerk, culinaire activiteiten. Inclusief de mogelijkheden van een verblijf in de natuur van De Hoge Veluwe.
De locatie Hoenderloo herbergt Bast Kwaliteitsbeheer; advies- en trainingsbureau; gericht op nationale projecten, Quality Compass; trainingscentrum en kennisbank voor internationale projecten,
Kookstudio De Kookboot, Bed and Breakfast De Oude Slagerij en PUUR&BBQ; waarmee we ook op locatie BBQ-workshops en catering verzorgen.

Een broedplaats voor adequate adviezen, uitdagend kenniscentrum en een plek vol inspiratie en smaakbeleving.
We koersen af op een opening in mei 2022. Volg de lancering van onze nieuwe websites in de komende nieuwsbrieven voor het hele menu.

Kwaliteit Onderweg

Juli 2021
Iedereen kent het wel: nooit van iets of iemand gehoord hebben, en juist als het een keer ter sprake komt zie of hoor je er ineens meer over. Krijg je bijvoorbeeld te maken met een organisatie waarvan je het bestaan niet kende, dan verschijnt prompt de dag later een artikel in de krant over deze organisatie. Toeval? Of was de situatie altijd al zo maar valt het je nu pas op? Waarschijnlijk het laatste.
Zo heb ik dit de afgelopen jaren tijdens mijn werk bij Bast Kwaliteitsbeheer ook ervaren. Ik heb kennis mogen maken met een flink aantal bedrijven die ofwel zelf, ofwel uitbesteed, het transport van grondstoffen of eindproducten verzorgen. En steeds vaker kom ik tijdens mijn ritten dwars door het land, op weg van en naar verschillende bedrijven, bestelwagens en vrachtauto’s tegen met de naam van mijn klant erop.
Udang Mas uit Zoetermeer kom ik tegen in de buurt van Arnhem, en bij Harderwijk zie ik de bus van Ratu Culinair, ook uit Zoetermeer. Vrachtwagens van Leverink Transport, Heitink Transport en Van de Grift Fourage zie je te pas en te onpas op de A1, A28, A50 en waar al niet meer.
Heel mooi om mee te maken, en om te ervaren hoe het is om deel uit te maken van een netwerk aan leveranciers en klanten, die via geborgde systemen voedsel- en voederveilige producten produceren, verhandelen en transporteren. Kwaliteit Onderweg? In dit geval letterlijk van toepassing!
Mijn netwerk is de afgelopen jaren door het werk flink gegroeid. Door ‘onderweg’ opgedane kennis en ervaring kunnen we de samenhang van de keten doorgronden en de verschillende beheerssystemen op elkaar aan laten sluiten. En continu verbeteren!