Kwaliteit Onderweg

Iedereen kent het wel: nooit van iets of iemand gehoord hebben, en juist als het een keer ter sprake komt zie of hoor je er ineens meer over. Krijg je bijvoorbeeld te maken met een organisatie waarvan je het bestaan niet kende, dan verschijnt prompt de dag later een artikel in de krant over deze organisatie. Toeval? Of was de situatie altijd al zo maar valt het je nu pas op? Waarschijnlijk het laatste.
Zo heb ik dit de afgelopen jaren tijdens mijn werk bij Bast Kwaliteitsbeheer ook ervaren. Ik heb kennis mogen maken met een flink aantal bedrijven die ofwel zelf, ofwel uitbesteed, het transport van grondstoffen of eindproducten verzorgen. En steeds vaker kom ik tijdens mijn ritten dwars door het land, op weg van en naar verschillende bedrijven, bestelwagens en vrachtauto’s tegen met de naam van mijn klant erop.
Udang Mas uit Zoetermeer kom ik tegen in de buurt van Arnhem, en bij Harderwijk zie ik de bus van Ratu Culinair, ook uit Zoetermeer. Vrachtwagens van Leverink Transport, Heitink Transport en Van de Grift Fourage zie je te pas en te onpas op de A1, A28, A50 en waar al niet meer.
Heel mooi om mee te maken, en om te ervaren hoe het is om deel uit te maken van een netwerk aan leveranciers en klanten, die via geborgde systemen voedsel- en voederveilige producten produceren, verhandelen en transporteren. Kwaliteit Onderweg? In dit geval letterlijk van toepassing!
Mijn netwerk is de afgelopen jaren door het werk flink gegroeid. Door ‘onderweg’ opgedane kennis en ervaring kunnen we de samenhang van de keten doorgronden en de verschillende beheerssystemen op elkaar aan laten sluiten. En continu verbeteren!