Ethyleenoxide in producten uit India

De aanwezigheid van te hoge concentraties ethyleenoxide in sesamzaden uit India is in 2020 aan het licht gekomen. Ook u heeft hier wellicht mee te maken gehad en schade van ondervonden. Inmiddels hebben bedrijven de nodige maatregelen getroffen en wordt uitvoerig getest op de aanwezigheid van dit desinfectiemiddel en/of wordt sesamzaad ingekocht uit andere landen waarbij ethyleenoxide niet wordt aangetroffen op de producten.
Vrij recent zijn ook meldingen gedaan van ethyleenoxide op andere producten dan sesam. Zo zijn er producten als soep en kruidenmixen teruggeroepen waarin gember is verwerkt welke besmet bleek met ethyleenoxide. Ook zijn er meldingen gedaan van ethyleenoxide in kurkuma en Okra.
De meldingen zijn gerapporteerd via de RASFF-portal, de officiële site van de Europese Commissie waar meldingen van onveilige producten vanuit alle lidstaten worden gepubliceerd.
Wij adviseren u om na te gaan of er in uw bedrijf grondstoffen of handelsproducten van Indiase origine aanwezig zijn. Als dat het geval is, bespreken we met u de risico’s en eventuele maatregelen om dan tijdig actie te ondernemen.
Een verwijzing naar de volgende publieke bron kan u ook meer informatie geven:
https://www.nvwa.nl/nieuws-en-media/actuele-onderwerpen/beantwoording-vragen-van-foodwatch-over-verontreinigd-sesamzaad-uit-india

BAST KWALITEITSBEHEER

Bast Kwaliteitsbeheer startte in 1997 vooral als een regionale dienstverlener. Naast een landelijke dekking (we hebben klanten in alle provincies van Nederland) opereren we sinds een aantal jaar ook internationaal met opdrachtgevers in Zwitserland, Portugal, Wit-Rusland, Litouwen, Rusland, Uruguay, Oekraïne en Taiwan.
Voor Bast Kwaliteitsbeheer is dit mede tot stand gekomen door het netwerk wat in de afgelopen jaren is opgebouwd.

SOCIAL MEDIA

Deel uw gedachten en ideeën met ons en doe een stap voorwaarts in kwaliteit.

 

CONTACT

Krimweg 74A
7351 AW Hoenderloo
Nederland
info@kwaliteitsbeheer.nl
+ 31 6 252 31 701

KVK: 58470697