GMP+: nieuwe opzet van de standaarden

Op 1 maart 2021 is het nieuwe certificatieschema van GMP+ Feed gepubliceerd op de website www.gmpplus.org. Afgelopen jaar is dat mogelijk al ter sprake gekomen tijdens de audits. Het aankomende half jaar wordt gezien als een voorbereidingstijd, waarin bedrijven zich wat in kunnen lezen en aan de nieuwe structuur kunnen wennen. Daarna is er een overgangsperiode ingesteld van 3 jaar. Per 1-9-2024 moeten alle bedrijven gecertificeerd zijn tegen het nieuwe schema GMP+FC scheme 2020.

Wat is er wel of niet veranderd? De opzet van het schema is flink aangepakt met als doel de normen-set eenvoudiger en leesbaarder te maken en om de norm een structuur te geven die aansluit bij andere internationale normen zoals met name de ISO-22000. Inhoudelijk zijn de voorwaarden niet echt gewijzigd. Door het samenvoegen van verschillende normen uit de oude GMP+ kan de tekst wel aangepast zijn, hetgeen wellicht even wennen wordt.
De kwaliteitssystemen van GMP+ gecertificeerde bedrijven hoeven dus inhoudelijk niet ingrijpend te worden aangepast. Wel zullen verwijzingen naar de oude norm moeten worden gewijzigd, bv. in de inhoudsopgave van het handboek. Bij een eerstvolgend bezoek van ons aan u zullen we de nieuwe standaard bespreken en bekijken op welke termijn we de overgang gaan maken. Vooralsnog kunt u rustig verder gaan met het bestaande systeem.

BAST KWALITEITSBEHEER

Bast Kwaliteitsbeheer startte in 1997 vooral als een regionale dienstverlener. Naast een landelijke dekking (we hebben klanten in alle provincies van Nederland) opereren we sinds een aantal jaar ook internationaal met opdrachtgevers in Zwitserland, Portugal, Wit-Rusland, Litouwen, Rusland, Uruguay, Oekraïne en Taiwan.
Voor Bast Kwaliteitsbeheer is dit mede tot stand gekomen door het netwerk wat in de afgelopen jaren is opgebouwd.

SOCIAL MEDIA

Deel uw gedachten en ideeën met ons en doe een stap voorwaarts in kwaliteit.

 

CONTACT

Krimweg 74A
7351 AW Hoenderloo
Nederland
info@kwaliteitsbeheer.nl
+ 31 6 252 31 701

Dutch NL English EN