Ervaringen onderweg - een bijdrage van Gerrit

‘Kwaliteit is een ruim begrip met een persoons- en organisatie-gebonden waarde’.

Met deze zin worden de algemene beleidsverklaringen vaak geopend. Misschien herkent u deze zin omdat deze voorkomt in uw eigen kwaliteitsbeleid.

Voedsel- en voederveiligheid is een belangrijk onderdeel van kwaliteit. Maar kwaliteit is meer dan dat. Kwaliteit gaat ook over producteigenschappen, mooie en deugdelijke verpakkingen, duurzaamheid en integriteit.

Heeft u wel eens een patatje dan wel frietje gekocht bij uw favoriete snackbar, waarbij u dacht: hm… niet goed gelukt dit keer. Dat wil je natuurlijk niet, daar betalen (wij Hollanders) niet voor.

Kwaliteit is dus ook dat het niveau waarnaar wordt gestreefd altijd wordt behaald en dat je als klant daarop mag rekenen!

 

Kwaliteit zit ook in een ander aspect. En dan laten we de levensmiddelen en diervoeders even voor wat het is. Kwaliteit zit ook in hoe je met elkaar omgaat. Hoe je elkaar begroet, elkaar de ruimte geeft in gesprek en in acceptatie van persoonlijkheid. En in belangstelling voor elkaar. Zoals u misschien al wel weet, maken wij met ons gezin en familie een moeilijke tijd door. Op 18 maart 2022 is na een langdurige periode van ziekte mijn vader overleden. De steun die we mogen ervaren in deze periode is zeer waardevol en geeft het begrip ‘kwaliteit’ een warme, persoonlijke lading.

 

Soms moeten we als consultant streng zijn. U wijzen op tekortkomingen. Aangeven dat hetgeen u presteert niet voldoende is. Dat zijn niet de leukste kanten van het vak. En gelukkig komen we er in goede gesprekken met elkaar altijd wel weer uit.

Het belangrijkste is dat ik zonder uitzonderingen, in alle contacten die ik heb, een waardevolle ‘kwaliteit’ van warme belangstelling en medeleven mag ervaren. Hartelijk dank hiervoor!

Gerrit den Besten

BAST KWALITEITSBEHEER

Bast Kwaliteitsbeheer startte in 1997 vooral als een regionale dienstverlener. Naast een landelijke dekking (we hebben klanten in alle provincies van Nederland) opereren we sinds een aantal jaar ook internationaal met opdrachtgevers in Zwitserland, Portugal, Wit-Rusland, Litouwen, Rusland, Uruguay, Oekraïne en Taiwan.
Voor Bast Kwaliteitsbeheer is dit mede tot stand gekomen door het netwerk wat in de afgelopen jaren is opgebouwd.

SOCIAL MEDIA

Deel uw gedachten en ideeën met ons en doe een stap voorwaarts in kwaliteit.

 

CONTACT

Krimweg 74A
7351 AW Hoenderloo
Nederland
info@kwaliteitsbeheer.nl
+ 31 6 252 31 701

Dutch NL English EN