DIERVOEDERVEILIGHEID

Veilige levensmiddelen worden gemaakt van grondstoffen die komen uit een betrouwbare keten.
Dierlijke ingrediënten als vlees, eieren, zuivel moeten komen van dieren die ook veilig voer hebben gehad. Verontreinigingen en ziekten komen via het dier alsnog op ons bord terecht.
Diervoederveiligheid is in diverse wetgeving en certificeringsstandaarden voor het telen, vervoeren, opslaan en verhandelen van voedermiddelen vastgelegd. Een bekende norm is GMP+.

SECTOREN

GMP+

GMP staat voor ‘Good Manufacturing Practices’. Een goede manier van produceren met een + die staat voor de integratie met de HACCP methodiek die gebruikt wordt voor voedselveiligheid.  Vanuit het principe van gevaren analyse ‘Hazards Analysis’ en ‘het identificeren, determineren en beheersen van Critical Control Points’ door de risicoanalyse. Hierna wordt een voedselveiligheidsplan opgesteld. Ook is de ISO denkwijze van het continue verbeteren is hierin verwerkt inclusief vernieuwingen als de  contextanalyse/ SWOT analyse en nadruk op oorzaak gevolg analyses bij afwijkende situaties/ verbeteringen .
Het GMP+ Feed Certificeringsschema stelt eisen aan faciliteiten, leveranciers, personeel, verificatie, analyse en documentatie. GMP+ International wil een transparante diervoederketen voor diervoederveiligheid en duurzaamheid borgen.
We begeleiden handelaren, opslagbedrijven, transporteurs en verwerkers in onder ander GMP+ certificering en NVWA en biologische wetgeving.

BAST KWALITEITSBEHEER

Bast Kwaliteitsbeheer startte in 1997 vooral als een regionale dienstverlener. Naast een landelijke dekking (we hebben klanten in alle provincies van Nederland) opereren we sinds een aantal jaar ook internationaal met opdrachtgevers in Zwitserland, Portugal, Wit-Rusland, Litouwen, Rusland, Uruguay, Oekraïne en Taiwan.
Voor Bast Kwaliteitsbeheer is dit mede tot stand gekomen door het netwerk wat in de afgelopen jaren is opgebouwd.

SOCIAL MEDIA

Deel uw gedachten en ideeën met ons en doe een stap voorwaarts in kwaliteit.

 

CONTACT

Krimweg 74A
7351 AW Hoenderloo
Nederland
info@kwaliteitsbeheer.nl
+ 31 6 252 31 701

KVK: 58470697

Algemene voorwaarden