BRC-broker

De invloed vanuit het GFSI*-platform is bij alle certificeringsprogramma’s duidelijk te merken. Er zijn steeds minder verschillen tussen de standaarden BRC, IFS en FSSC22000. Per 1 april 2022 wordt de nieuwe versie van BRCGS Agents and Brokers Issue 3 van kracht. Deze versie brengt verschillende wijzigingen met zich mee. Een voorbeeld hiervan is het onderwerp cultuur. Ook in de BRC broker is nu vereist dat voor de afdelingen en activiteiten een cultuurplan wordt omschreven. Met acties indien er verbeteringen mogelijk zijn.

Het doel van de wijzigingen zijn het aansluiten bij de eerder genoemd GFSI en andere BRCGS standaarden. Er is gezocht naar meer eenduidigheid in de wijze van leveranciersbeoordeling, het goedkeuren van dienstverleners, food fraude analyse, omgaan met incidenten/recalls en verbeteringen doorvoeren door middel van corrigerende maatregelen ondersteund door oorzaak gevolg analyses.

Heeft u vragen, wij staan u graag bij!

*GFSI=Het Global Food Safety Initiative (GFSI) is een wereldwijd erkend initiatief, waarin belangrijke retailers en producenten zijn vertegenwoordigd. Dit initiatief dekt meerdere standaarden zoals BRC, IFS, FSSC22000. Dit maakt het makkelijker om systemen te leren kennen en om mee te werken. Zo kan een GFSI- gecertificeerde leverancier een minder uitgebreide vragenlijst invullen, omdat het GFSI erkende certificaat een deel dekt.

BAST KWALITEITSBEHEER

Bast Kwaliteitsbeheer startte in 1997 vooral als een regionale dienstverlener. Naast een landelijke dekking (we hebben klanten in alle provincies van Nederland) opereren we sinds een aantal jaar ook internationaal met opdrachtgevers in Zwitserland, Portugal, Wit-Rusland, Litouwen, Rusland, Uruguay, Oekraïne en Taiwan.
Voor Bast Kwaliteitsbeheer is dit mede tot stand gekomen door het netwerk wat in de afgelopen jaren is opgebouwd.

SOCIAL MEDIA

Deel uw gedachten en ideeën met ons en doe een stap voorwaarts in kwaliteit.

 

CONTACT

Krimweg 74A
7351 AW Hoenderloo
Nederland
info@kwaliteitsbeheer.nl
+ 31 6 252 31 701

Dutch NL English EN