Bezoek aan Nutrilab

U heeft het wellicht al gelezen op onze LinkedIn pagina of gehoord tijdens onze bezoeken. Op 2 december 2022 ging het team van Bast Kwaliteitsbeheer op pad. En deze keer niet naar klanten. Deze keer hadden wij een team uitje. Zo gingen wij ook op bezoek bij Nutrilab te Giessen.

Zo kwamen wij er achter wat er gebeurt als wij onze klanten adviseren om een product te laten analyseren. Dit was een zeer interessante bijeenkomst. Beginnend met specifieke vragen en een rondleiding door ‘’Weblims’’. Dit is het online portal van Nutrilab.

Wij hebben nu de mogelijkheid, na goedkeuring door de klant, dat het account van de klant kan worden gedeeld met het account van Bast KB. Dit brengt praktische voordelen met zich mee. Zo wij voor samen met de klanten (die kiezen voor Nutrilab als dienstverlener laboratorium) hun analyses aanmelden voor een analysepakket en resultaten kunnen inzien zonder dat de klant dit hoeft door te sturen. Het bewaard ook de analyses zodat wij daar snel bij kunnen, voorbeeld met een audit.

Nutrilab biedt een scala van analyses aan, wij zijn wegwijs gemaakt in de meest voorkomende pakketten zoals wateronderzoek en microbiologisch onderzoek. We zullen dit verder nog met klanten separaat opnemen via mail of tijdens bezoek.

Vervolgens hebben wij  een rondleiding gekregen door het laboratorium van Nutrilab. Wat ons als team opviel is dat de verschillende soorten testen ook in ruimtes werden opgedeeld, efficiënt! De Petrischaal, buisjes en branders gaven het team korte flashbacks naar het verleden (zowel positief als negatief).

Daarnaast gaat handwerk en automatisering ook hand in hand waarbij een goed beeld kregen hoe er gewerkt wordt op het laboratorium.  

De vele apparatuur was indrukwekkend om te zien. Naar onze mening sprong 1 apparaat eruit. Dit was de E-nose. De E-nose is een hoogstaand stuk techniek wat de menselijke neus elektronisch weet na te bootsen. Het onderscheid geuren en smaken. Dit kun je inzetten voor verschillende doeleinden. Zoals het onderscheiden van verschillende melanges koffie bonen en voedsel fraude onderscheppen in risicoproducten zoals olijfolie.

Vanuit de cursistengroep die in 2022 de opleiding ’Coördinator Voedselveiligheid op basis van Competentie’ volgende, kwam het verzoek om een vervolg. O.a. op het gebied van omgaan en interpreteren met analyse verplichtingen. Met de aanscherping van infoblad 64 een goede reden om samen met Nutrilab een lesonderdeel voor te ontwikkelen.

Wordt vervolgd want Meten is Weten!

BAST KWALITEITSBEHEER

Bast Kwaliteitsbeheer startte in 1997 vooral als een regionale dienstverlener. Naast een landelijke dekking (we hebben klanten in alle provincies van Nederland) opereren we sinds een aantal jaar ook internationaal met opdrachtgevers in Zwitserland, Portugal, Wit-Rusland, Litouwen, Rusland, Uruguay, Oekraïne en Taiwan.
Voor Bast Kwaliteitsbeheer is dit mede tot stand gekomen door het netwerk wat in de afgelopen jaren is opgebouwd.

SOCIAL MEDIA

Deel uw gedachten en ideeën met ons en doe een stap voorwaarts in kwaliteit.

 

CONTACT

Krimweg 74A
7351 AW Hoenderloo
Nederland
info@kwaliteitsbeheer.nl
+ 31 6 252 31 701

KVK: 58470697