Training ‘Analyses’

In deze training gaan wij in op uiteenlopende vragen uit de praktijk:

Tot welke analyses verplicht wet- en regelgeving?

Wanneer is productanalyse noodzakelijk?

Wat staat er in de certificeringsnorm over omgevingsonderzoek van lucht, werkoppervlakten, drinkwater, handen, gereedschappen en machines?

Hoe moet worden omgegaan met de uitslag van onderzoek?

Op welke manier kunnen trends worden vastgesteld?

Wat kunnen we zelf doen aan monstername en onderzoek?

Het programma is als volgt:

  • 14.00 – 14.30 Inloop en kennismaking
  • 14.30 Inleiding en start (deel 1):
    • Labonderzoek in relatie met de diverse GFSI-certificeringsnormen
    • Verplichtend onderzoek conform EU-verordening (EG) nr. 2073/2005 (microbiologisch) en (EG) nr. 1881/2006 (op chemische contaminanten).
      Inclusief verwijzing naar infobladen vanuit de NVWA (infoblad 64 en 85)
    • Praktische opdracht waarin in groepjes wordt ingegaan op wet en regelgeving
  • 15.45 Pauze
  • 16.00 Rondleiding lab; uitleg diverse analysemethoden (deel 2):
    • Zelf monsters nemen en mogelijkheden voor eigen onderzoek
    • Rapportage en interpretatie van uitslagen
    • Trendonderzoek en gebruik van WebLims
  • 17.45 Ontmoet en eet oftewel “meat & eat” onder het genot van innovatieve hapjes mogelijk gemaakt door productontwikkelingsafdeling

Data en locatie
De training wordt gegeven op maandag 17 september van 14.00 tot 18.00 uur bij Nutrilab, Burgstraat 12, 4283 GG Giessen

De kosten bedragen:
€ 145,- exclusief 21 % btw per persoon.
De training gaat door als er minimaal 8 aanmeldingen zijn.

U kunt een e-mail sturen naar secretariaat@kwaliteitsbeheer.nl voor een aanmeldformulier.