OVER ONS

Rian Bast
Directeur
Als directeur van een kleine onderneming ben ik niet alleen verantwoordelijk voor de consultancy en opleidingstrajecten maar ook voor het contact met de klant, marketing, planning, administratie etc. Kortom, alles wat nodig is om een bedrijf te runnen. Uiteraard werk ik ook voortdurend aan de opbouw en uitbreiding van mijn eigen kennis en competentie.

Wie zijn wij en wat doen wij?

Missie
Bast Kwaliteitsbeheer draagt bij aan oplossingen voor kansrijke initiatieven en unieke bedrijfssituaties met vraagstukken over voedselveiligheid, diervoederveiligheid en duurzaamheid.

Wij vertalen samen met u de complexe wereld van interne organisatie, wet- en regelgeving, certificeringsnormen en klanteisen naar maatgerichte beheerssystemen en opleidingsprogramma’s.

Kennis is de sleutel
Zorg voor voedselveiligheid, diervoederveiligheid en duurzaamheid slaagt alleen als betrokkenen de bedoeling ervan begrijpen. Daarom is bij onze dienstverlening kennisoverdracht en communicatie essentieel voor het behalen van succes, het ontwikkelen van talent en het voortdurend zoeken naar verbeteringen op deze vlakken. Dit is gebaseerd op actuele kennis en interpretatie van normeisen en wetgeving.

Kernwaarden
Wij vullen uw organisatie aan als een bevlogen, opmerkzaam, dynamisch
teamlid dat empathisch, vooruitziend en met inzicht meewerkt aan uw doelen.

De start
Aangespoord en dankzij meerdere personen heeft Rian Bast in 1997, naast zijn studie, Bast Kwaliteitsbeheer opgericht. Hij combineerde de eerste jaren de kleinschalige projecten nog met een parttimebaan als docent levensmiddelentechnologie.

Bast Kwaliteitsbeheer breidde in die jaren haar diensten uit die eerst vooral bestonden uit de ontwikkeling en uitvoer van advies- en opleidingsprogramma’s. Daar zijn audit-, inspectie- en auditopdrachten en onafhankelijke bedrijfsbeoordelingen bijgekomen.

Intussen zijn we gegroeid tot een internationaal opererend bedrijf met opdrachtgevers uit o.a. Zwitserland, Portugal, Wit- Rusland, Litouwen, Rusland, Uruguay, Oekraïne en Taiwan. Voor Bast Kwaliteitsbeheer is dit mede mogelijk door het loyale netwerk wat in de afgelopen jaren is opgebouwd. Waarbij mond tot mond promotie tot belangrijke initiatieven hebben geleid.

Om opdrachtgevers en klanten zo compleet mogelijk te kunnen begeleiden, is het belangrijk om betrouwbare partners in te kunnen schakelen. Voor Bast Kwaliteitsbeheer is dit terug te zien door de samenwerking met andere dienstverleners (bijvoorbeeld voor veiligheid/ VCA), kennisinstituten, laboratoria en certificerende instellingen.

Rian Bast: ”Bedrijven hebben vaak een harde doelstelling om een bepaalde certificering te behalen. Dan kan het lijken dat het vooral gaat om het invullen van de specifieke certificeringseisen. Het voelt dan als de kroon op het werk als de organisatie tijdens het traject zelf bemerkt dat er meer structuur in het werken ontstaat, de kennis over het eigen proces en producten toeneemt en er zichtbare verbeteringen binnen de organisatie en uitstraling van het bedrijf te zien zijn. Je kunt wel van tevoren zeggen dat aandacht voor kwaliteit leidt tot doelmatiger werken en gebruik van grondstoffen, energie en mensen. Maar als het kwartje echt valt is pas echt winst behaald. Daarom zoeken we ook zoveel mogelijk naar integratie van meerdere zorggebieden binnen één beheerssysteem voor het bedrijf”.

Gerrit den Besten
Projectcoördinator
Eerst kwaliteit, dan kwantiteit. Een veel gehoorde opmerking in de levensmiddelenbranche, maar in hoeverre kunnen we daar altijd aan voldoen? Bast Kwaliteitsbeheer staat u bij in uw streven naar kwaliteit en voedselveiligheid. Met mijn ervaring in de zuivel en zuigelingenvoedingen en ruime ervaring met HACCP, BRC, FSSC-22000 en GMP+ certificeringen, ben ik u van dienst bij het implementeren en onderhouden van uw kwaliteitssysteem. Wellicht tot ziens!

BEVLOGEN

Vanaf de start van een project merkt u dat wij een actief lid van uw team worden. Met accurate kennis voor het kwaliteitswerk waar u voor ons inschakelt. Ook binnen onze eigen organisatie maken we optimaal gebruik van elkaars ervaring, talenten en kennis.

OPMERKZAAM

Veel van onze klanten verzoeken ons met ‘vreemde’ ogen hun bedrijven te beoordelen. Zonder een goede en volledige vergelijking te maken tussen interne voorwaarden, wettelijke eisen en certificeringsstandaarden zijn verbeteringen en noodzakelijke aanpassingen moeilijk vast te stellen. Observeren, evalueren, concluderen, communiceren en optimaliseren zijn logische onderdelen in onze werkwijze op basis van auditvaardigheden en ruime ervaring en kennis van de totale keten.

DYNAMISCH

Onze klantenkring schakelt ons in als verlenging van hun kwaliteitsteam. Onze dynamiek herkent u in de maatgerichte aanpak afgestemd op uw begeleidingsbehoefte. Sommige klanten willen dat we alle kwaliteitstaken coördineren. Anderen vragen ons om periodieke ondersteuning van de eigen kwaliteitsmanager. Daarnaast herkent u ons ook in het feit dat we in alle sectoren in de voedingssector inzetbaar zijn. Van vis, vlees, zuivel tot graan en groenten. En zowel verwerking, logistiek tot import en export.